Ābolu sulas spiešanas priekšrocības

 

ābolu sulu spiedeSulu spiešana ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā iekļaut augļus un dārzeņus savā uzturā. Daļa svaigi spiestas sulas lieto, lai zaudētu svaru, citi novērtē iespēju uzņemt lielu daudzumu barības vielu, kuras nodrošina augļi un dārzeņi. Lai arī izvēles iespēju ir daudz, āboli jau izsenis ir bijuši vieni no iecienītākajiem augļiem, kurus izmanto sulas spiešanai. Turklāt tā labvēlīgi ietekmē mūsu veselību.

Barības vielu uzņemšana

Āboli ir vērtīgi antioksidantu un flavonoīdu avoti. Un, runājot par flavonoīdiem, ābolos lielā apjomā sastopams tieši viens no tiem veidiem, kuru sauc par kvercetīnu. Tas ir sastopams augļos, kuros ir liela antioksidantu aktivitāte, un tas samazina šūnu bojājumus, kas parasti mēdz izraisīt slimības.

Tāpat ābolos ir daudz dabīgā A un C vitamīna, tur atrodams arī kalcija un kālijs. Atceries, ka šķiedrvielas sastopamas arī ābolu mizās, tādēļ nemizo tos pirms spiešanas.

Pozitīva ietekme uz veselību

Cilvēka ķermenis visvieglāk uzņem un apstrādā barības vielas no augļiem un dārzeņiem tad, ja tās ir šķidrā formā. Barības vielas, kas atrodamas ābolos, labvēlīgi ietekmē cilvēku veselību, kā arī samazina dažādu hronisko slimību risku. Piemēram, daļa antioksidantu, kas atrastas ābolos, veicina kardiovaskulārās sistēmas darbību un palīdz pasargāt cilvēku no atsevišķām sirds un asinsvadu slimībām.

Tāpat ābolos nav daudz kaloriju un tajos vispār nav tauku, holesterīna vai nātrija. Tiesa, ābolu sula nav labākā izvēle cilvēkiem ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs.

Sulas spiešana ir vienkārša

Atšķirībā no vairākiem citiem augļiem, spiežot sulu no āboliem, tev tie nav jāmizo. Tā vietā ābolus vari vienkārši sagriezt mazākos gabalos un ievietot augstas jaudas spiedē. Tiesa, ja ir vēlme atvieglot sev dzīvi, laba izvēle ir ābolu sulu spiede ar lielāku atveri, kurā iespējams ievietot veselu augli, to nesagriežot.

Dažādo dzīvi

Lai palielinātu ieguvumus no ābolu sulas, tu vari to miksēt ar citiem augļiem un dārzeņiem, gatavojot sulas kokteiļus. Gardas un veselīgas kombinācijas ir āboli ar burkāniem, spināti ar āboliem vai ingveru ar seleriju. Noteikti izmēģini kādu no tām un redzēsi, cik interesantu garšu buķeti vari radīt dārzeņi, kas apvienoti kopā ar augļiem. Un, runājot par veselīgajām vielām, tu tikai un vienīgi iegūsi. Uzņemsi mazāk cukura, bet daudz vairāk antioksidantu un vitamīnu, kā arī minerālvielu.

Spinātos, piemēram, ir ļoti daudz K un A vitamīnu, kā arī beta karotīns. Ābolus iespējams miksēt arī ar bietēm un daudziem citiem dārzeņiem, kā arī augļiem.

Izvēlies atbilstošu sulu spiedi, izmēģini kādu no receptēm un padalies ar saviem iespaidiem komentāros! Varbūt tev ir kāda recepte, kuru tu vari ieteikt citiem?

Autors